TERKINI

6/recent/ticker-posts

Bantuan Kredit E-Wallet Telah Dinaikkan Sehingga RM100 Daripada RM50

Untuk makluman anda semua semasa pembentangan Belanjawan 2021,Menteri Kewangan Malaysia iaitu Tengku Zafrul Bin Tengku Abdul Aziz telah mengumumkan pemberian e-wallet RM50 kepada golongan belia.

Walaubagaimanapun,ia mendapat pelbagai respons terutama daripada golongan pelajar.

Oleh itu,kerajaan telah mengambil keputusan untuk mengumumkan penambahbaikan kepada bantuan eBelia ini.

Join Telegram Rasmi Info Semakan & Permohonan : t.me/epermohonan


RM100 BANTUAN E-WALLET KEPADA PELAJAR DAN MEREKA YANG BERUMUR 18-20 TAHUN

Mereka yang berumur 18-20 tahun akan membuat tuntutan bantuan e-wallet RM100 ini.

Sehubungan dengan itu,ianya juga akan diberikan kepada semua pelajar IPTA dan juga IPTS tanpa mengira umur.

CARA MEMOHON E-WALLET PELAJAR


  • Tiada permohonan bersurat atau perlu pergi ke mana-mana pejabat kerajaan diperlukan.
  • Anda akan menerima bantuan ini sekiranya anda memuat turun/download salah satu aplikasi di atas.
  • Selepas itu,anda perlulah mendaftar akaun atau verifikasi akaun menggunakan kad pengenalan anda.
  • Mengisi segala butiran yang diperlukan.
PERHTATIAN!!!
  • Bantuan e-wallet ini akan diperolehi sekiranya anda layak pada awal Januari 2021. Sekiranya anda layak,bantuan ini boleh ditebus melalui verifikasi kad pengenalan. Kami dari Utusan Kerjaya akan sentiasa kemaskini info ini dari masa ke masa.



Post a Comment

57 Comments

  1. macam mana nak tau kita dapat ?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tekan kt icon " org " pastu tekan account verification

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Macam mana saya nak buat permohonan ni tolong sapa ii yang tahu

    ReplyDelete
  5. Dah daftar dah n then mcm mna nk thu dpt ke x

    ReplyDelete
  6. Macam mana saya nak dapat kan bantuan ini?

    ReplyDelete
  7. tak ada pon rm100 dekat ewallet. bilanya ni nak dapat HAHAHA

    ReplyDelete
  8. Kalau yang dah dw app ewallet dah lama tapi tak datang pun agi macam mana?

    ReplyDelete
  9. Kalau memang dah ada apps eWallet tu memang automatic duiy eWallet tu akan ada ke?

    ReplyDelete
  10. Mcm mna nak dpt 100 ni? Tiada pun iklan?

    ReplyDelete
  11. Dah kena dah...selidik dulu sahih ka dak...hehehe

    ReplyDelete
  12. Bila bleh dpt e wallet nih.. dh lama dftar

    ReplyDelete
  13. Penipu la nii dah nak penghujung bulan 1 still xbole claim

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahtu dah hujung bulan dahpun tak ada apa2 update pun lagi ni

      Delete
  14. Menyusahkan orang.... Buat lah mcm e wallet yg dulu senang tak menyusahkan orang nk tahu dah masuk ke tak dan mudah org nak isi borang dan tak mengira had umur yg ada e wallet.... Semuanya nk kena banyak syarat padahal warga Malaysia...👎👎👎...

    ReplyDelete
  15. Hmmm bila nk dpat infa yg dh dpat... Dh tngh bulan dh ni xdak ap" info pon

    ReplyDelete
  16. Hmmm... Janganlah camni. Betul2 la bila RM100 tu nak dapat :'(. Jangan la tindas kami yg miskin ni. Mak ayah aku dah happy dah dapat tau ada bantuan RM100. Janganla bagi fake hope :(

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Macam mana I boleh dapat.. Saya still student tapi umur 21?

    ReplyDelete
  19. Jangan sebar berita palsu la sembang lebih dh nk bulan 2 ni xde lg kt ewallet tu boleh claim

    ReplyDelete
  20. Dekt Bulnn2 dah ni oiii , tkde ape pun

    ReplyDelete
  21. hmm dh masuk 29 jan dh ne.. xde masuk pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ah... senang cite xyah umum bila xpasti lgi..buat fakehope je..kesian golongan yg memerlukan..mesti dorang tgh tunggu

      Delete
    2. lusa dh masuk feb masi nk simpan ke article ne.. awal jan masuk ahhh dh nk masuk bulan feb oii

      Delete
  22. xyh lah berharap kita semua dh kna tipu je

    ReplyDelete
  23. aku punya lah tunggu, check takde pape..

    ReplyDelete
  24. Selamat and anda telah diprank 😂😂

    ReplyDelete
  25. Mhhhh mana ni dah lama sgt fake hope

    ReplyDelete
  26. Hye nak tnya yg ewallet untuk semua student ipta rm 100 tu mcm mna ye

    ReplyDelete
  27. Dah daftar tahun lepas lagi , tapi masih x dpt

    ReplyDelete